Arte Studio logo

Nail Styling

Waarop letten?

Hoe gelnagels gezet wordenLaat kunstnagels nooit in aanraking komen met agressieve chemische producten zoals terpentijn, chloor en schoonmaak producten. Draag bij voorkeur handschoenen bij het afwassen of schoonmaken. Breng dagelijks een nagelriemolie op je kunstnagels aan om ze soepel en mooi te houden. Verwijder nooit zelf je kunstnagels. Het risico dat je zware schade aan je natuurlijke nagels toebrengt, is te groot. Komt er een kunstnagel los, laat hem dan zo snel mogelijk herstellen. Wanneer er lucht en vocht tussen de natuurlijke nagel en de kunstnagel kan, leidt dat vaak tot schimmelvorming.

behandelingen

Gelnagels

gelnagels acrylnagels bij arte-studio

Gelnagels worden gemaakt van een doorzichtige gel die gehard wordt onder een UV-lamp. Gelnagels zijn flexibel en zacht qua materiaal wat het draagcomfort verhoogt. Gel is zeer geschikt voor het verstevigen van je natuurlijke nagels indien je nagels dun zijn. Naast de versteviging met gel bestaat er ook een andere methode, acryl. Acryl is wel een harder product maar bij acryl komen wel vaak storende geuren vrij bij de plaatsing.

Ik werk persoonlijk enkel met gel en niet met Acryl omdat Acryl een sterk geurend product is en niet aangenaam om mee te werken. Voorts is Gel ook een veiliger, gezonder product en gemakkelijker om te modelleren. Gelnagels bieden ook meer decoratieve mogelijkheden dan acrylnagels.

Met gel is het mogelijk een mooie French manicure op de nagels aan te brengen. Tevens is het hiermee ook mogelijk om mooie designs te maken of de nagels semipermanent te lakken. Ik werk enkel met professionele, natuurlijke producten waardoor ik kwalitatieve nagels kan aanbieden.

Bijwerkingen

Omdat je natuurlijke nagels onder de verlenging gewoon doorgroeien dien je afhankelijk van de nagelgroei en de omgang met nagels om de 3 a 4 weken de nagels na te behandelen. Hierbij wordt eerst de gel op de nagel gevijld totdat er nog een dun laagje gel aanwezig blijft. Hier wordt dan een nieuwe gellaag aangebracht en wordt ook de uitgroei van de natuurlijke nagel bedekt.